Ved Göteborg

Är du intresserad av prima björkved till ett bra pris? Vill du dessutom beställa ved med hemkörning i Göteborg? Välkommen till oss! Vi är företaget som hjälper dig att hålla värmen genom hela året och kör hem vår fina ved till dig i Göteborg med omnejd.

Offertförfrågan
  • Köp björkved

    Björkved i 40L säck

    Betygsatt 0 av 5
    1250,00 kr14750,00 kr Välj alternativ Den här produkten har flera varianter. De olika alternativen kan väljas på produktsidan

Välkommen till ved lagret i Mölndal, Ekgatan 7

Bokningar/förfrågningar sker via kontaktformuläret eller på telefon och mail nedan. 

031-22 00 51

vedgbg@gmail.com

Priser: 

Privatperson: 125kr inkl. moms per 40L säck. 100% torkad björkved från Svenska skogar

Företag: 110kr exkl. moms per 40L säck. 

Snabb hemleverans med bärhjälp, från 350kr.

När du ska köpa ved i Göteborg av oss levereras veden hela vägen hem till dig. Kontakta oss så kör vi ut veden till alla orter med omnejd. Vi levererar ved året runt. Några av våra kunder i Göteborg är restauranger, hotell och spa anläggningar. Bevis på bra kvalitet är flera kända pizzerior som eldar vår ved. Bäst i test när det kommer till svenskproducerad björkved. 

Fin och torr björkved

Vad är inte finare än en varm, knastrande brasa efter en lång dag på jobbet? Hos oss är kvalitén oerhört viktig. Våra kunder återkommer eftersom veden är lättantändlig samtidigt som veden inte skapar sotpartiklar i rummet eller fyller vardagsrummet med svart rök.

Torr björkved är den bästa veden i alla användningsområden. Det beror på träts fina egenskaper som gör att veden brinner tyst, effektivt och med minimal rökutveckling.

Fukthalten i rå ved ligger runt 50 procent. Om den ska räknas som torr och fin så ska fukthalten ner till 20 procent. Vi kapar och klyver veden när snön har smält bort i början på våren för att veden ska ha god tid på sig att bli riktigt torr.

ved säckar på pall

Björkved till dörren i Göteborg med omnejd

När du beställer ved av oss levererar vi snabbt och billigt, och hjälper till att bära veden dit ni vill ha den. Många av våra kunder går ihop med grannar och gör en beställning tillsammans för att få ner priset rejält. Du behöver heller inte vara hemma när vi kommer.

ved till din hemort:
Göteborg, Askim, Kullavik, Hovås, Mölndal, Västra Frölunda, Billdal, Malevik, Särö, Vallda, Onsala, Kungsbacka, Anneberg, Lindome, Kållered, Mölnlycke, Landvetter, Partille, Jonsered, Lerum, Sävedalen, Hisingen, Långedrag, Eklanda Hage, Vrångö, Donsö, Styrsö, Köpstadsö, Brännö, Asperö, Fjärås, Härryda, Marstrand, Örgryte, Öjersjö, Gottskär, Torslanda, Kåhög, Helenevik, Hjuvik, Näset, Fiskebäck, Håkulla, Ringön, Pixbo, Kungälv, Saltholmen, Säve, Tuve, Angered, Olofstorp, Utby, Gamlestan, Bergum, Olstorp, Gråbo, Floda, Stenugnsund, Stenkullen, Frillesås, Fjärås, Åsa, Alingsås, Västra bodarna, Ingared, Nääs och Tollered. 

Vi får ofta frågan om storleken på våra vedsäckar. Storleken är 40L per säck vilket är den vanligaste och den som hittas i de flesta butikerna.

Pris på ved Göteborg

Veden vi tillhandahåller är som standard kluven och torkad. Vår torra ved i 40L säckar väger ca 15 kg och är givetvis travad. Längden på vedträna varierar men brukar vara ca 30 cm. Trots att vår ved är av högsta kvalité har vi bra priser på både varor och leverans.

Skilj på stjälpt och travat

Ofta säljs ved i kubikmeter med stjälpt mått; vedklabbarna ligger då huller om buller. Vår ved säljs i travat mått vilket innehåller betydligt mindre luft. Femton av våra 40 liter säckar motsvarar ungefär en kubikmeter stjälpt mått. I 40 liters säckar blir veden dessutom betydligt enklare att hantera.

På grund av stigande elpriser har vedeldning under senare år blivit ett ekonomiskt bra alternativ till att helt eller delvis värma sitt hus. Vedeldning är både billigt och miljövänligt – såvida du eldar rätt. Problemen med utsläpp från vedeldning handlar mer om omodern och felaktig teknik än själva bränslet, enligt Energimyndigheten. I Sverige värms numera var fjärde av alla landets villor upp av ved som huvudsaklig värmekälla.

Björkved som värmekälla

Ungefär 80 procent av en villas energikostnad går till uppvärmning och varmvatten. Det är med andra ord viktigt att hålla nere uppvärmningskostnaden.

Den bästa veden att elda med är torr! Det behövs ungefär dubbelt så mycket nyhuggen ved som torr ved för att få ut lika mycket energi. Med torr ved minskar du utsläpp av tjära som leder till sot och svart rök med 90% jämfört med nyhuggen ved.

En kubikmeter björkved motsvarar ca 2 600 kW/h och är ett av de mest effektiva träslagen. Detta på grund av sitt höga innehåll av energi i förhållande till sin volym.

TrädslagEnergiinnehåll kWh/m3f
Bok, Ek2700
Björk2600
Tall, Al2100
Gran2050
Asp2000

kWh/m3f = kilowattimmar per fast kubikmeter.

Vedförråd Göteborg

Förvaring av ved

Något att tänka på när man har den upparbetade veden är att se till så den är väl genomluftad under tak. Ett bra alternativ är ute under ett plåttak som vilar på reglar. Något som inte är att rekommendera är att använda presenning. Om detta trots allt är enda alternativet, tänk då på att inte dra den långt ner på sidorna.

Eldnings tips från farsan

*Använd torr ved och rätt träslag som du finner hos vedgöteborg.se
*Tillräckligt med lufttillförsel i brasan.
*Elda i en ren kamin.
*Lägg vedklabbarna på varandra och tänd både ovan och under brasan.
 

Ved för ditt behov

Prima björkved för din matlagning hemma i pizzaugnen eller på restaurangen. Många av våra kunder eldar också för bastu och badtunna. Det vanligaste användningsområdet är eld för värme och trivsel i hemmet. Björkved är även optimalt i öppen spis då den inte sprätter och knastrar. 

Elda säkert

Trygga din upplevelse med brandvarnare i taket, brand filt och brandsläckare. Se till att regelbundet underhålla din skorsten. Säkerställ avståndet till brännbara föremål intill din kamin. 

Vanliga frågor och svar

Hur stora kvantiteter kan jag beställa?

Det går att beställa hur stora kvantiteter som helst. Vid större beställningar får du rabatterat pris, kontakta oss för prisförslag!

Hur lång är leveranstiden?

Under högsäsong har vi mycket att göra men jobbar så snabbt som möjligt för att säkerställa snabba leveranstider. Normalt sett tar det 1-3 dagar innan veden i Göteborg levereras.

Hur långt åker ni som längst?

Under normala omständigheter levererar vi ved med en radie på upp till ca 5 mil.

Varför köpa björkved från Sverige?

Vår ved kommer från björkträd i Svenska skogar som sedan klyft och torkat inrikes. Elda svensk ved producerad av grön el och trygga arbetsförhållanden. Stöd svenska företag och spar på miljön.  

 

Varför är björkved en hållbar resurs?

Björkar har en relativt snabb tillväxt jämfört med andra träslag. Det betyder ett de kan återplanteras och växa upp igen efter avverkning, vilket gör björkved till en förnybar råvara.

 

Vad kostar transporten?

Transporten kostar olika beroende på vart du vill ha den levererad. Kontakta oss i formuläret eller på vedgbg@gmail.com för prisförslag

Lämna gärna ett omdöme

Genomsnittligt betyg 3.6 / 5. Antal röster: 469